BENEDICCIÓ DE SANT ANTONI STMA.TRINITAT I SANT JOSEP

redaccio
Added by 15/01/2015

 

El so del tabal i la dolçaina obrien una desfilada que tenia com a protagonistes als animals. La imatge de Sant Antoni marcava el pas a seguir des dels voltants del mercat fins a les portes de l’església per a l’anual benedicció organitzada per la Clavaria de Sant Antoni de Les Ventes. Un multitudinari acte que congrega sempre a centenars de persones, be participant de manera directa o com a públic.

Arribava Sant Antoni al lloc que tenia reservat per a presidir l’acte i amb la presencia del rector de la parròquia la impacient multitud començava a passar donant l’acte per començat. La benedicció es el moment a on els animals llueixen les seues millors gales, un moment per a passejar vestits amb roba formal. Una vegada l’animal estrella va ser el gos, els reis de la casa, al remat per als seus amos ells son un mes de la família. Te igual ser major o menut, la il·lusió per portar a l’animal davant del sant es mante amb el pas dels anys.

Però no només de gossos viu l’home encara que van passar per centenars, de totes les raçes, mides i colors, també la resta de mascotes tenen el seu protagonisme. Pardalets, conills, un furo i fins i tot un gall va anar a la benedicció, encara que no es tinguera clar qui era el que tenia que beneir

Un matí a on es veuen animals pocs comuns i altres mes comuns però amb raça poc coneguda per la majoria, com este colom…

Tots els que passaven rebien l’aigua beneïda i arreplegaven la seua borsa amb l’estampa del sant i les garrofes. També es van repartir els tradicionals pollets a tots aquells menors que anaren acompanyat d’un adult.

I desprès dels animals de companyia mes comuns, venien els mes gran, els que tots estan esperant per a vore. Els ponis i els cavalls els que mes agraden, ja siguen amb algun genet o tirant dels carros. Uns carros que van passar amb famílies al complet. I com no les grans formacions de cavalls com els d’un centre hípic de Benissanó, mes de 40 vingueren des de la població veïna i que van rebre la benedicció a quasi a l’hora amb tots formats davant del sant. La benedicció va ser tan multitudinària que fins i tot la cua de la desfilada pegava la volta al carrer Senyera.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons