BENEDICCIÓ SANT ANTONI E. SANTÍSSIMA TRINITAT

redaccio
Added by 16/01/2017

Tot el protagonisme va ser per als animals en la celebració del seu patró, no podia ser d’una altra manera. El Mercat era el punt de trobada dels animals i els seus amos per a celebrar Sant Antoni. Amb el tabal i la dolçaina anunciant que la festa ja havia arribat, donava inici una cercavila multitudinària i diferent. Un acte que va estar organitzat per la clavaria de Sant Antoni de l’església de la Santíssima Trinitat i que va citar a centenars de persones i mascotes.
Amb l’arribada de Sant Antoni a les portes de l’església, i amb el carro tirat pel Clavari més major, començava un acte que beneïa a tots els animals que els seus amos portaren a passar davant de la imatge.
És un moment per a què cada animal desfilada amb les seues millors gales, alguns inclús, protegits contra el fred. Tota una animalada de cercavila a on es pogueren vore animals de companyia de totes les classes.
Tots reberen la benedicció amb l’aigua que el rector anava llançant als animals perquè durant l’any tinguen la protecció de Sant Antoni. Per als seus amos, la tradicional borsa amb un pa, garrofes i la imatge del Sant, i enguany, per als més menuts, una borsa de llepolies.
I els moments més esperats sempre són els de les grans animals: cavalls, ponis, haques i grans carruatges sempre són el principal reclam d’esta festa per al públic.
Diumenge pròxim, els que no tingueren l’oportunitat de participar de la festa o per als que vulguen repetir, se celebrarà la benedicció al carrer Bisbe Cervera, organitzada pels clavaris de Sant Antoni de la parròquia de Sant Jaume.

Simple Share Buttons