CAIXES NIU A LA MANGUILLA

redaccio
Added by 18/04/2017

Els alumnes de primer de l’ESO de l’institut la Vereda van gaudir, el passat dimarts, d’un matí diferent i divertit, i és que un dels seus projectes de tecnologia arribava a la seua fi.

A poc a poc baixaven dels autobusos, tots preparats amb les caixes nius que ells mateixos han construït, i és que el paratge Natural de La Manguilla era el lloc escollit per a deixar els seus treballs. Allí, tècnics municipals i voluntaris de Quercus els esperaven per a explicar-los, amb més detall, la iniciativa.

Més de cent alumnes han participat al llarg del curs en la construcció d’unes setanta caixes niu que, a hores d’ara, ja pengen dels arbres del Paratge Natural de la Manguilla. Un projecte en què els escolars de la Pobla han participat junt amb la Regidoria de Medi Ambient.

Esta iniciativa naix per les necessitats del municipi i busquen, a més, implicar als alumnes en la conservació de la natura.

El disseny no és casual, i és que han aprofitat experiències anteriors per a poder millorar-les. Han canviat el sostre, els amarres i, inclús, han fet en l’interior dos departaments per evitar que depredadors puguen arribar fàcilment als ous.

La construcció de tots i cadascun dels nius que s’han col·locat en la Manguilla ha estat realitzada pels alumnes, que en trios i parelles, han estat treballant al llarg del curs i ara ens conten com ha estat el procés d’elaboració de les seues caixes niu.

Ajudats per canyes i bastons dissenyats per a l’ocasió, alguns dels nius es resistien a ser penjats, i és que cal col·locar-les a les branques més altes per dificultar l’accés de les espècies depredadores.

Ara queda un pas més difícil i en què ells no poden ajudar, i és que els pardals han de començar a habitar estes casetes que, des de ja, es poden veure a molts dels arbres d’este paratge natural de la Pobla.

Simple Share Buttons