CARRIL CICLO VIANANTS

redaccio
Added by 22/06/2017

Amb l’objectiu de crear una completa xarxa de carrils ciclo vianants, entre les diferents poblacions, la Diputació de València ha ficat en marxa un pla d’inversió de 36 milions d’euros. Un total de 97 actuacions i 132 kilòmetres de vies a on esta inclosa una actuació en La Pobla, un carril per a ciclistes i vianants que unira La Pobla i l’Eliana.

El tècnic de Diputació Alfredo Muñoz, diferents regidors i l’Alcalde es van reunir a la sala de juntes per tal de conéixer amb més profunditat l’actuació que es vol executar al nostre terme.

El carril bici es farà al costat esquerre de la carretera en sentit l’Eliana per enllaçar amb els trams ja existents al municipi i coordinar la xarxa ciclista actual. Esta via anirà separada de la carretera i només tindrà un encreuament a l’altura del camí de l’Assagador. L’obra suposarà la construcció de 1.650 metres de carril ciclista i de vianants amb una previsió d’inversió de 300.000 euros.

Amb esta reunió comença a fer-se realitat el Pla de Mobilitat Ciclista i de Vianants que presentava la Diputació de València fa només dos setmanes i on s’anunciaven les intervencions que afecten La Pobla.

Un carril que quan estiga operatiu unira La Pobla i l’Eliana, tal com ja esta ara La Pobla amb Benaguasil o Benissanó i que permetrà poder tindre els dos pobles veïns connectats més enllà del transport privat. Caminant o en bici es podrà anar a l’Eliana amb les màximes mesures de seguretat.

Desde Diputació es destaca que esta «és una obra prioritària que es vol gestionar de manera coordinada amb l’Ajuntament». Este npou carril per a vianants i bicicletes no necessita realitzar moltes expropiacions de terrenys i la previsió és poder incloure-la en els pressupostos de 2018. En una segona fase es completarà el carril entre el límit del terme municipal i l’Eliana. A la reunió també es va tractar la remodelació de la carretera entre la Pobla de Vallbona i Riba-roja i que ha d’incloure també un carril compartit per a ciclistes i vianants.

Simple Share Buttons