CAVALCADA DE REIS

redaccio
Added by 16/01/2017

Màxima expectació en una de les vesprades més màgiques de l’any. Molts menuts esperaven al carrer Colón que començara la Cavalcada dels Reis i aprofitaven els minuts d’espera per a fer-se amb un cotó de sucre, una de les novetats que s’ha introduït este any en la desfilada.

Amb la il•lusió reflectida en les cares dels xiquets, les dansadores i el Betlem Vivent van ser els primers a entrar al recorregut. I amb l’estampa del portal ja preparada, començaren els balls regionals que amenitzaren els moments previs a la gran desfilada.

Una estrela gegant obria la comitiva, es tracta de l’estrela de Betlem, la que va guiar als Reis Mags d’Orient fins al portal i, també, va guiar a tots els participants d’esta cavalcada.

Després, els següents a desfilar eren els personatges de dibuixos animats, saludant a grans i menuts que els cridaven per a estar uns segons amb els seus personatges favorits.

I abans de la música de la Banda molts xiquets, que este any han volgut participar d’esta desfilada com a patges i patgesses dels Reis d’Orient, altra de les novetats que la Cavalcada d’enguany.

El circ també hi va tenir una representació especial: malabars i piruetes sobre monocicles, una pilota gegant o les xanques van fer les delícies dels més menuts.

Les festeres del Rosari tampoc es van voler perdre l’oportunitat de participar en la Cavalcada, i van fer el recorregut en un carruatge.

Altre carruatge portava a les Falleres Majors de la Pobla i a la seua comissió, totes vestides i maquillades per a l’ocasió.

Foc i malabarisme es van unir al so d’una batukada que es va vestir per a l’ocasió.

I abans dels protagonistes de la vesprada, els patges, a cavall, van fer una reverència al Betlem Vivent.

Moment per al primer dels reis, Melcior que venia en este carruatge tirat per cavalls blancs.
Darrere Gaspar en este carruatge de cavalls.

I, per últim, Baltasar.

La desfilada reial va recórrer una gran part del municipi i després de més d’una hora de recorregut pel poble tornava a les portes de la Casa de la Cultura, on Ses Majestats van descavalcar per a fer les seues ofrenes i ser rebuts per l’Alcalde i el Regidor de Festes.

Allí, l’Alcalde els va fer l’entrega de la clau que obri totes les cases de la Pobla perquè Ses Majestats pogueren fer entrega dels regals a tots els xiquets.

I una vegada realitzades totes les formalitats, centenars de xiquets replegaven de les Mans dels Reis d’Orient els primers regals, una borsa de llepolies i un baló, com a mostra del que esta nit havien de portar-los.

Simple Share Buttons