CONCURS BETLEMS

redaccio
Added by 16/01/2017

Els betlems són autèntics treballs d’artesania que els seus creadors mantenen en llocs privilegiats de la casa durant estes festes. Mesos i, fins i tot, anys de treball que els permeten que cada vegada cresquen i siguen més una representació d’escenes de la vida de fa dos mil•lennis.
És el cas de tots els Betlems que es presenten al Concurs que cada any, organitza l’Ajuntament de la Pobla amb l’objectiu de mantenir la tradició i fomentar la confecció.
Este any, s’han presentat un total de 25 candidatures, i totes elles tenien representats, com a mínim, el naixement, l’adoració dels reis o els reis en camells, l’Anunciació i el Castell d’Herodes. El jurat no ho ha tingut gens fàcil, però d’entre tots, ha premiat sis.
Amb les deliberacions fetes, la Fira de Reis va ser l’escenari per a donar a conèixer els guanyadors. El Regidor de Festes, Fran Esteban, va estar l’encarregat de llegir l’acta i els mateixos Reis Mags, van entregar els guardons.
Primer, la categoria infantil. El guardó al Betlem tradicional va ser per a Víctor i Andrea Mochales, dos germans que reconeixen que els ha costat prou muntar este Betlem a què no li falta detall.
L’altre premi en la categoria infantil amb el millor Betlem original va ser per a Alejandro Ferrer, que fet un muntatge amb materials reciclats.
A la categoria d’adults, Miguel Díaz es va emportar el guardó al Betlem original amb un sorprenent muntatge que porta realitzant des de fa ja una dècada però que encara no s’havia animat a portar a concurs.
El premi al millor Betlem original va ser per a Christian Navarro.
D’altra banda, en la categoria de col•lectius, el premi tradicional se l’ha emportat el Col•legi Sant Josep, un Betlem que les mares de l’Ampa han preparat amb molta estima, sobretot, perquè el gaudisquen els més menuts.
L’altre col•lectiu que es va emportar el premi va estar l’Associació Cultural Falla de L’Hort, pel Betlem artesà i innovador que han volgut presentar aquest any.
Estos betlems guanyadors posen el llistó molt alt per aquells que vulguen participar de cara al pròxim any, i és que al treball ja fet tots ells, sumaran encara més hores d’elaboració.

Simple Share Buttons