CONFERENCIES CEL

redaccio
Added by 15/01/2015

El descobriment del Bosó de Higgs i els estudis que a nivell internacional s’han fet per investigar de què està feta la matèria han obert la primera de les conferències del centre d’estudis locals. En esta investigació participen dos veïns de la Pobla i un d’ells, Salvador Martí, ha estat l’encarregat de presentar esta ponència.

Es tracta d’un estudi on han treballat científics de tot el món durant més de dos dècades. Per als físics este era un descobriment fonamental.

Un estudi teòric que té les seues repercussions amb diferents vessants com la medicina o la tecnologia.

I un dels temes que més ha impressionat al públic assistent són han estat les instal·lacions on es desenvolupen estes investigacions.

El descobriment del bosó de Higgs és la primera de les conferències del cicle “Ciència, art i societat”. La segona aplegava divendres passat al centre social.

El tema era el calendari natural Valencià del Temps, de com l’astrologia i sobretot el cicle de la lluna i el sol han marcat al llarg de història el calendari de les persones. So Andrés Castellano assenyalava com guiant-se només per les diferents fases del satèl·lit de la terra, la societat marcava el calendari propi.

Un calendari que es deixava notar sobretot en una societat agrícola on la lluna marcava el ritme.

I esta influència marcava tots es aspectes de la vida i sobretot en una societat que coneixia el seu funcionament la seua utilitat era evident.

Segons Castellano este calendari lunar ha marcat durant milers d’anys els cicles de la vida de les diferents cultures.

El cicle de conferències l’organitza el centre d’estudis locals amb l’objectiu d’aprofundir en la influència dels avanços tecnològics en la vida diària i com influïren en el passat. Este cicle es una continuïtat del que l’any passat el centre organitzava sobre el patrimoni.

L’objectiu és que la ciencia, l’art i els avenços tecnòlogics siguen fàcilment comprensibles pel públic. De moment s’han celebrat dos sessions, la primera el descobriment del bosó de Higgs i la segona sobre el calendari natural valencià del temps. La pròxima este divendres al voltant de les pintures del Mas de Tous com a expressió del gust burgés al segle XIX i l’imparteix Esther Alba, degana de facultat d’història de València. Serà a les set al Centre Social.

No Comments

No Comments Yet!

No Comments Yet!

But You can be first one to write one

Write a Comment

<

Simple Share Buttons