COOPERATIVA ARANYA ROJA

redaccio
Added by 22/06/2017

Els arbres del terme de La Pobla que produeixen les varietats de clemenules i orogrande afectats per l’aranya roja tenen, gràcies a un tractament que subministra la cooperativa «La Constancia», un aliat contra esta plaga. Es tracta d’una aplicació preventiva que consisteix a penjar uns sobres menuts que contenen anblyseius californicus, un àcar depredador que devora al tetranycus urticae o aranya roja. S’han penjat un total de 7000 sobres a les partides del pla d’aljubs, pla de la cova, hornillo i casablanca.

Un tractament preventiu que és 100% ecològic i que permet reduir els tractaments químics a l’horta. Un sistema que permet que el llaurador reduïsca despeses a l’hora de comprar productes fito sanitaris i que ajuda a què la fruita siga més natural a l’hora del consum final, gràcies al fet que s’aconsegueix un producte amb menys tractaments.

Este tractament va començar entre els dies 17 i 18 maig i esta setmana s’ha donat per finalitzat. Es la segona vegada que s’aplica este producte i entre els llauradors s’han acollit de manera positiva, ja que han vist com l’aranya s’ha reduït la seua població i s’han estalviat diners en tractaments i hores de feina.

Este tractament arriba directament des d’alemanya en 24 hores i qualsevol client de la cooperativa pot adherir-se a ell. En el cas de no ser cooperativista i voler aplicar als seus camps estos sobres contra l’aranya roja poden cridar a la cooperativa «La constancia» a la secció de subministraments. Una lluita biològica, la del anblyseius californicus contra l’aranya roja que ajuda fer que la fruita que consumim siga més natural.

Simple Share Buttons