CORPUS

redaccio
Added by 22/06/2017

Diumenge va ser el dia per a celebrar el Corpus, una de les més importants i solemnes celebracions del calendari litúrgic a on la participació dels fidels, els familiars dels xiquets que acaben de prendre la primera comunió i els veïns va ser multitudinària. Enguany Corpus s’ha celebrat pels principals carrers dels voltants de l’església de Sant Jaume.

Com és tradició totes les mirades i l’atenció es fixen en la llarga comitiva que formen els xiquets que fins fa pocs dies han celebrat la seua primera comunió. Tant ells com els seus pares són els que obrin la processó, el moment per a què tota la gent puga vore a l’hora a tots aquells que han viscut per primera vegada esta celebració.

Però Corpus té un element distintiu per damunt de les altres processons que es celebren durant l’any, la custodia recorre els carrers baix el pal·li, escoltada en tot moment pels rectors de les parròquies. La desfilada la tancaven les autoritats polítiques i la música de la corporació musical.

L’eixida de la custodia al carrer fa que els veïns engalanen balcons i carrers amb les seues millors gales, alguns munten a la porta de sa casa o dins un altaret, es van muntar una tradició i un esforç que traspassa generacions. A la festa de diumenge es van vore altars dins de les cases…altres al mig del carrer, fruit de la col·laboració veïnal, i fins i tot una a les portes de l’Ajuntament, cada u esta a un lloc diferent però tots tenen el mateix esperit. Quan la processo arriba a un altar es viuen moments molt solemnes, es resa una oració i sonen els cants de la coral.

Un llarg recorregut que acabava amb la parada a l’últim dels altars al carrer bisbe Cervera, moment per a que els xiquets acomiadaren la custòdia amb una pluja de flors abans d’entrar de nou a l’església, tal com marca la tradició, abans que es fera de nit.

Simple Share Buttons