CURS DESFIBRIL·LADORS

redaccio
Added by 09/04/2018

Les principals instal·lacions esportives del municipi compten des de setembre de 2016 amb desfibril·ladors. Es van instal·lar mòduls de protecció cardíaca al pavelló d’esports, a la ciutat esportiva, altre al trinquet i a les instal·lacions del Mas de Tous, d’esta manera es tenen els principals recintes, i amb ells, la gran majoria d’esportistes de La Pobla a cobert. Des d’aquell moment els mòduls estan en funcionament i poden ser utilitzats tant per als adults com per als majors. Amb la instal·lació dels desfibril·ladors s’ajuda a poder resoldre possibles casos de problemes cardíacs per part dels esportistes. Al món de l’esport està constantment produint-se casos de morts sobtades i per a evitar tragèdies a La Pobla no soles s’instal·laren els desfibril·ladors, sinó que ara s’han convocat cursos per a saber utilitzar-los i també per a saber respondre en el cas d’una emergència.

El Decret 159/2017 de 6 d’Octubre del Consell pel qual es regula la utilització de desfibril·ladors semiautomàtics externs per personal no mèdic, estableix en el seu article 8, apartat D, que podran ser autoritzats per a l’ús dels desfibril·ladors totes aquelles persones que hagen superat la formació inicial i continuada per a l’ús de DESA. Els curs va ser pensat especialment per a totes aquelles persones que són responsables de grups de gent als diferents clubs o escoles esportives de La Pobla. Una presència dels desfibril·ladors a la que ara se li ha de sumar els coneixements necessaris per part dels futurs usuaris potencials, un ensenyament que multiplica l’èxit en cas d’intervenció.

Entre els que foren alumnes del curs van estar els diferents responsables i conserges de les instal·lacions esportives, este curs ha sigut un mitjà per a què els responsables d’estos recintes sàpiguen com actuar.

I entre els participants d’este primer dia no faltaren els responsables i coordinadors d’escoles esportives. Ells tenen a càrrec seu a molts xiquets i adults durant tota la setmana, i també quan organitzen competicions.

Els alumnes que superen el curs tant de la formació inicial com la continuada a través d’un examen teòric i pràctic tindran un Diploma de Reconeixement segons estableix El Decret 159/2017 de 6 d’Octubre del Consell que serà emés i enviat per l’empresa formadora. Els cursos han estat finançats amb els fons econòmics del programa de mecenatge esportiu.

Simple Share Buttons