DIA TEATRE I DANSA

redaccio
Added by 07/05/2018

El dissabte a la Casa de la Cultura es commemorava el dia Mundial del Teatre i la Dansa. La vesprada s’encentava amb un conte al voltant del drac de Sant Jordi, representant pel grup mes xicotet de l’EMAE, el grup de Teatre Infantil 1.
A continuació era el grup d’adults de dansa les que interpretaren el ball flamenc «Alegrías de Cadiz»
Torn per a Kasiopea, amb l’actuació «Querido Tommy». Representaven una història real inspirada en els missatges que un seguidor xilé havia enviat al compositor demanant-li consells per tal d’enamorar a una xica. Una actuació en directe tant al piano com al violí i amb la coreografia d’Africa i Edu.
Arribava el moment de la lectura del manifest. Enguany, per celebrar el 70 aniversari, l’Institut Internacional de Teatre ha seleccionat a cinc autors per escriure el missatge, un per cada regió de la UNESCO. A l’auditori va ser Pilar Crespo la que posava veu al text de Ram Gopal Bajaj, director i actor de teatre i cine de l’Índia.
Continuaven les actuacions, i era Manoli la que feia seu l’escenari amb 2 balls andalusos.
Torn per al teatre. El grup juvenil de l’EMAE interpretaven l’obra «Abandono Escolar»
I després tornava la dansa amb el vals «Bella Dorment» per part de les alumnes del grup de Dansa Clàssic E de l’EMAE.
Era el moment de llegir el missatge del Dia Internacional de la Dansa, que se celebra el 29 d’abril en commemoració del naixement de Jean Georges Noverre, considerat el creador del ballet modern. Com cada any se sol·licita a una personalitat reconeguda que redacte un missatge que després és difós mundialment. Enguany, l’encarregada ha sigut Marianela Boán, coreografa cubana. El llegia la ballarina i professora de l’EMAE, Virginia Martinez,
Continuaven les actuacions, i era el grup de Teatre d’adults els que estrenaven l’obra «Una història al zoo».
L’última actuació de la vesprada era «hilos», del grup Puf Teatre de Vilamarxant.
A la fi del festival entrega de detalls a tots els participants.

Simple Share Buttons