DIVENDRES SANT

redaccio
Added by 09/04/2018

El divendres sant és un dia molt important per als cristians i moment per a què les dos comunitats parroquials del municipi celebren de manera conjunta una celebració plena de solemnitat on el silenci, només trencat pel so de la música de la banda de cornetes i tambors i la de la corporació musical, marca el pas de les imatges pel carrer. La celebració de divendres sant enguany ha recorregut els principals carrers dels voltants de l’església de Sant Jaume.

La primera imatge que isqué al carrer va ser la del Natzarè, Jesús amb la creu anant cap al calvari obria el pas seguit dels tambors de «La Imperial». Seguint a esta imatge anava la representació de la pietat, la mare de Déu dels dolors, seguia la processó amb Crist dins del sepulcre amb les doloroses de les dos parròquies els rectors, i per últim la dolorosa amb els rectors, les autoritats i la música de la corporació tancant la desfilada.

Esta processó recorda el moment de la passió, la crucifixió i mort de Jesús. Una processó plena de sentiment per part dels fidels, amb un silenci que presideix l’acte de principi a la fi, amb només alguna excepció.El fet que cada any se celebre esta processó a cada parròquia propicia la participació d’un bon nombre de persones, tant de manera directa com de públic.Este és un dels actes centrals de la celebració de la setmana santa en La Pobla i són les doloroses les que ho viuen d’una manera especial. Tant per a Mayte com per a Carmen

Actes i dies molt especials, que per a les doloroses tenen un sentiment molt profund. Carmen i Mayte han sigut les escollides per a representar a les doloroses de les seues respectives parròquies, han arreplegat una tradició molt arrelada al nostre poble.

Un poc més d’una hora després de l’eixida la processó tornava a l’església i una vegada tots dins es ficava al crist president l’altar per a què les doloroses taparen al Crist, amb un mantell negre simbolitzant el seu soterrar i per a finalitzar l’acte cobrint-lo amb flors.

Simple Share Buttons