ENCONTRE BAIX

redaccio
Added by 09/04/2018

Per a la comunitat cristina, el Diumenge de Pasqua és un dels dies més importants de l’any, i el dia comença amb l’Encontre. L’escenificació de la trobada entre la Verge Maria i el seu fill ressuscitat és un dels actes més esperats de la Setmana Santa.

La primera imatge a eixir al carrer és la de la Verge, portada a muscles per dones, pel carrer Sant Antoni i Bisbe Cervera. Al principi de la processó, la Verge encara porta el rostre tapat en senyal de dol. Minuts després era la representació de Jesús Triomfant davant la mort el que encarava Bisbe Cervera seguit pel rector i les autoritats polítiques.

Davant de la Plaça de l’Antic Ajuntament, mare i fill es trobaven, en eixe moment les doloroses mostraven les seues reverències a les dos imatges i la Dolorosa Major descobria la cara de Maria per a deixar pas als versos dels angelets, Claudia Sanchez i Elies Estelles, que anunciaven al poble la notícia de la resurrecció.

Una solta de coloms, juntament amb els focs d’artifici i la disparada dels al·leluies tancava el primer Encontre que se celebrava diumenge a La Pobla.

Simple Share Buttons