FESTES BARRI OFRENA

redaccio
Added by 07/05/2018

Amb totes les festeres a punt, la música i els festers del Barri Sant Josep començaven el dimarts les activitats que marcaven el seu dia gran. Amb els rams a la mà donaven el tret d’eixida a l’Ofrena i a un dia de celebracions que «Bario» dedica a Sant Josep.
I ja amb la comitiva a punt, tots junts marxaven a l’església de Sant Jaume, on aplegaven en cercavila i acompanyats per la música feien la seua entrada a la parròquia. Allí, moment per a les fotografies abans de fer la primera ofrena floral del matí a la Mare de Déu dels Desemparats.
A peus de l’altar de la Geperudeta es dipositaven els rams mentre que la coral parroquial interpretava l’himne de la coronació.
Una vegada finalitzada la primera ofrena del dia de Sant Josep, tocava tornar a formar i des d’ací la cercavila iniciava el seu recorregut cap a l’església de la Santíssima Trinitat pel carrer Colón.
Una vegada a la parròquia, tots els festers la capella de la patrona de La Pobla, la Verge del Rosari, on es feia l’altra ofrena del matí. Allí es repetien les imatges viscudes a la parròquia tots junts entonen una de les estrofes dels gojos a la Verge del Rosari.
I amb l’ofrena a les dos parròquies realitzada, el matí encara no hi havia finalitzat, i és que els festers i clavaris tornen cap al Barri. Allí els espera la imatge de Sant Josep, i, a poc a poc, van passant els festers per a fer les seues ofrenes.
Les festeretes infantils són les primeres a deixar els rams de flors, un moment també protagonitzat per les càmeres de fotografia, i és que tots volen tindre una instantània per a recordar el moment. Per a tancar l’Ofrena la presidenta de les festes acompanyada de les seues companyes de la junta.

Amb l’ofrena finalitzada, començava la missa de campanya. Veïns del barri, festers i devots assistiren a l’homilia que se celebra, com cada any, al costat de la imatge del patró. Les festeres majors i infantils van tindre el seu moment de protagonisme amb
I després de la celebració de l’eucaristia, moment perquè la pólvora s’emportara tot el protagonisme i és que estava a punt de començar la mascleta que van encendre els Festers Majors i la Presidenta. Uns minuts de soroll i fum que posaven fi a un matí de celebracions.

Simple Share Buttons