FESTIVAL DOCUMENTALS

redaccio
Added by 02/11/2017

Esta setmana han estat uns dies on l’auditori de la casa de la Cultura ha sigut l’escenari del segon cicle de documentals. Un total de tres projeccions que donar l’oportunitat de gaudir de tres documentals diferents, a la vesprada del 30 i 31 d’octubre i la de l’1 de novembre.
Este segon cicle documental es va esternar amb fills del silenci , l’impacte del franquisme en la societat valenciana. Un primer documental que obri el teló d’estos tres dies al qual va assistir la diputada de memoria historica de la Diputació de València Rosa Guijarro.

Una breu introducció i benvinguda abans de la projecció del documental dirigit per Rosa Brines, un documental que fa un repàs a diverses perspectives del problema de la repressió de la dictadura, no sols en temes polítics, sinó també en múltiples àmbits socials, com el paper de la dona, la visió de l’homosexualitat i el menyspreu a la llengua valenciana. Fills del silenci, té una durada de 40 minuts i posseeix una única pista de só que alterna els testimonis en castellà i en valencià.
Dimarts a la vesprada, dia 31 d’octubre arribaria l’hora de Sorolla, el triomf de la llum. Una producció que parla de la vida i obra d’un dels valencians més universals de tota la nostra historia, Joaquin Sorolla, un personatge amb un èxit professional fabulós que ha perdurat amb els pas dels anys. Un repàs a l’obra del gran mestre de la llum, ningú com ell ha sabut mai plasmar la nostra llum al damunt d’un llenç i el per què de l’admiració quasi perpetua que els valencians, i no valencians, li tenen encara al mestre Sorolla, un pintor que ha tingut sempre el gust del públic més popular. Este documental amb guió d’Enrique Errando, Clara Sanz i Juna Bauitsta Miguel, que també és el seu director, ha estat produït per «Docu produciones».
La cloenda arribava amb Verdcel. Trajecte: La distancia no és frontera. Este últim documental segueix els passos d’una proposta musical com Verdcel, que aprofundeix sobre la música en la nostra llengua, el futur, la relació entre generacions, l’autosuggestió, la critica periodística, el compromís o la industria en general. Verdcel és un viatge amb convidats Raimon, Xavi Sarria, Miquel Gil, Amàlia Garrigos o Josep Vicent Frechina entre altres. Verdcel esta dirigit per Laura Vaughan i marc Cucurella amb un guió de Laura Vaughan i Alfons Olmo.
Tres dies de documentals per a segona edició del cicle de documentals que vol consolidar-se

Tres documentals diferents, de tematiques diverses, que ha donat l’oportunitat per a què per la casa de la Cultura es pogués acostar qualsevol persona a poder admirar qualsevol de les tres obres projectades.

Simple Share Buttons