FIRA DE REIS

redaccio
Added by 04/01/2018

La fira de reis ha sigut un any més el millor espai possible per tal de poder fer de les vacances de nadal uns dies divertits i de festa, ja no soles per als més menuts de la casa, sinó per a tota la família. El pavelló d’esports es convertia en un gran recinte firal amb la celebració conjunta de la fira de reis i la fira de l’esport.

Els espanta-criatures donaven la benvinguda a la fira, els monstres típics de les rondalles i contes valencians esperaven l’arribada dels més menuts , però no per a fer-los por, el seu objectiu era fer riure, i hi van aconseguir, ja que darrere de l’aparença malèfica i de la seua fama l’home del sac, la bruixa, la quaranta maula, i el donyet volien fer que tot el món ho passes de la millor manera possible.

La fira de reis també va tenir un estand preparat per a la promoció cultural, lloc on presentar publicacions de temàtica infantil per a poder acostar als més menuts al món de la literatura.

Però el «Mundo de Myrla» no va ser l’única publicació que es va promocionar, ja que al seu costat hi havia un llibre nadalenc amb possibilitat d’acolorir

Pintar, fer treballs manuals, i aprendre divertint-se, els estands de les diferents empreses socio-culturals de La Pobla també van ser un important lloc de trobada per als visitants de la fira. Diferents tallers i activitats al llarg dels tres dies per a què els menuts pogueren jugar d’una manera més pausada, ja que els ninots fets amb suro o les figures de fang són activitats que sempre criden l’atenció dels xiquets.

Però per als que tenien ganes de jugar sense parar i botar fins a dir prou es van instal·lar diferents castells unflables, ahi sí que era el lloc per a donar llibertat a l’esperit més infantil i poder escalar per la rampa per a posteriorment tirar-se, jugar a no caure, o a fer bots el més alts possibles als llits elàstics. Per damunt de tot esta fira de reis és l’espai dels xiquets i ells són els que millor s’ho passen.

I com no, i més a dates de Nadal la solidaritat també va estar present, l’ONG «Juntos por Senegal» va instal·lar un estand on poder ajudar a l’entitat amb els seus pròxims projectes al continent africà.

Un recinte pel qual era obligat passar-se estos Nadals. I si no es volia o no es podia pujar en cotxe o caminant la millor alternativa era el tren turístic que es va habilitar i que amb parada als principals llocs emblemàtics del poble donava l’oportunitat de fer un recorregut per La Pobla i de gastar-lo com a mitja de transport.

Les possibilitats eren moltes i per activitats per a passar hores i hores jugant no va ser. L’entrada a la fira estava ocupada per diferents jocs tradicionals amb els quals poder jugar amb els amics, i entre estos jocs destacava un futbolí gegant en el qual es podia tardar a marcar un gol més que recórrer el terreny de joc a un capítol de la serie de dibuixos d’Oliver i Benji. I les atraccions també van cridar l’atenció, però en este cas de xiquets i majors, ja que uns futuristes vehicles van ocupar la part central del pavelló

L’escenari central va ser lloc d’atenció, ja que diferents espectacles, com este del circ va ser reclam per l’animació, la música i les sorpreses que oferien.

I un any més la fira de reis va fer coincidir el seu espai i programa amb la fira de l’esport. Els clubs esportius van respondre i van participar per tal de donar entreteniment. El Vallbonense va portar diferents activitats relacionades amb el futbol i va compartir espai amb la penya Toni Lato. El basquet va habilitar cistelles per a disputar partits tres contra tres, Quercus va ser l’encarregat de gestionar per uns dies el nou rocòdrom i també va instal·lar jocs relacionats amb l’escalada. El grup espeleològic valencià va fer del seu estand una classe oberta de material i tècniques relacionades amb el seu esport i altres que tampoc van faltar i van ser els del tenis taula amb taules de joc per a fer partides. També participaren l’escola d’hoquei amb un camp de reduïdes dimensions i l’escola de tir amb arc va portar dos línies de tir per a ensenyar als xiquets.

Tres dies de fira, de jocs, de diversió i convertir el pavelló en un recimte ideal per a passar les vacances.

Simple Share Buttons