FORMACIÓ DUAL

redaccio
Added by 15/01/2015

Són els trenta joves que esta setmana han acudit a rebre informació del programa de formació dual a Alemanya. Es tracta de la segona reunió que se celebra a la Pobla en els darrers mesos de cara a l’inici del programa que se realitzarà el pròxim mes de març. La Pobla col·labora amb diferents organismes alemanys per que siga la nostra localitat un dels punts de captació de joves que estiguen interessats en participar.

En el sistema de formació dual alemany participen tant institucions públiques s’encarreguen de la gestió i formació com empreses privades que s’encarreguen de l’experiència laboral. La presentació d’este projecte s’ha fet per part de la Cambra de comerç i Industria a Magdeburg i la representant de l’agència federal d’ocupació de la regió de Sahonia-Anhalt.

El projecte s’inclou dins d’un programa europeu que facilita la mobilitat per rebre esta formació dual i va dirigit a joves entre 18 i 27 anys.

S’ofereixen estudis de formació professional, l’aprenentatge de l’idioma i un salari durant els anys que es realitzen les pràctiques a més de diferents ajudes per a viatjar i establir-se.

Els que finalment estiguen interessats i siguen seleccionats rebran primer un curs de 500 hores per aprendre l’idioma i este estiu viatjaran ja a Alemanya per començar allí la formació dual.

Simple Share Buttons