HAVEDOR

redaccio
Added by 16/01/2017

El Consell Agrari de la Pobla de Vallbona va aprovar la passada setmana la primera ordenança del medi rural que suposa una mesura de suport més per al sector agrari i defensa els seus drets i deures, així com les accions i procediments en els terrenys on es desenvolupa l’activitat agrícola del municipi.
Entre les novetats, l’ordenança preveu la creació de la figura de l’havedor que, a través de la Comissió de Resolució de Conflictes, actuarà com a mediador en els problemes del camp. Estos havedors seran nomenats pel Consell Agrari.
També es va crear el Servei de Guarderia Rural, que introdueix la regulació sobre la ramaderia i l’apicultura, que fins ara no existia al municipi.
El document també recull el compromís de crear un grup de treball que regule el tancament puntual de determinats camins rurals per evitar els robatoris de collites durant l’època de recol•lecció i recorda la importància dels documents de traçabilitat agrària (DATA).
El primer esborrany es traslladà al Consell Agrari el mes de setembre a proposta de la Regidoria d’Agricultura i durant tres mesos s’ha treballat amb les aportacions dels professionals del sector. Ara encara queda que l’ordenança siga aprovada ara pel Ple Municipal.

Simple Share Buttons