JORNADA MUNICIPIS SOSTENIBLES

redaccio
Added by 30/07/2018

De les 12 jornades comarcals contra el canvi climàtic i per l’energia sostenible plantejades de la Diputació de València la desena parada va ser esta setmana a La Pobla. Després de passar per Utiel, Ayora, Xàtiva, Massamagrell, Chiva, Torrent, Paiporta i Sueca la caravana sostenible que allà per on passa aprofundeix en temes com la mobilitat elèctrica, l’autoconsum, i la pobresa energètica arribava a la Casa de la Cultura. La benvinguda a esta jornada la donava una carpa instal·lada a la porta de la Casa de la Cultura on es mostrava als assistents vehicles elèctrics que ja formen part de la flota de vehicles de la diputació. Cotxes, patinets, bicis i motocicletes.

La jornada tenia com a finalitat informar sobre els canvis que des de les institucions es poden fer en matèria de mobilitat elèctrica i autoconsum energètic. La Diputació, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, té l’objectiu de fer arribar este pacte a les autoritats locals del seu territori per a promoure la seua adhesió, i també facilitar als signataris l’assistència tècnica, econòmica, administrativa i política necessària per a aconseguir els seus compromisos. En este sentit, crida l’atenció el gran increment d’alcaldies valencianes que s’han sumat a esta iniciativa des del 2015, quan hi havia només 17 entitats locals inscrites, i que actualment són 222. El diputat de Medi Ambient Josep Bort va presidir la jornada.

El pacte d’alcaldies pel clima i l’energia constituïx el principal moviment europeu on participen les autoritats locals i regionals que han assumit el compromís voluntari de reduir les emissions de CO2 en un 40% abans de l’any 2030, amb el propòsit de millorar l’eficiència energètica, utilitzar fonts d’energia renovable als seus territoris i desenrotllar mesures per a adaptar-se a les conseqüències del canvi climàtic.

Per a poder començar a executar els plans explicats a esta jornada L’àrea de Medi Ambient de la institució provincial, com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia, ha llançat una nova línia d’ajudes perquè els ajuntaments valencians compren nous vehicles elèctrics i canvien els models de combustió de les seues flotes municipals. Així mateix, les noves subvencions també finançaran la instal·lació de punts de recarrega en els municipis. Este nou programa compta amb un pressupost de 750.000 euros i la quantitat màxima subvencionable per a cada municipi serà de 20.000 euros.

Simple Share Buttons