L’INSTITUT CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

redaccio
Added by 30/11/2017

La setmana contra la violència de gènere a L’IES La Vereda va concloure de la mà dels estudiants del cicle d’estètica i perruqueria. Com ja porten fent des de fa uns anys de manera desinteressada, es maquillaven per a sensibilitzar a l’alumnat sobre la problemàtica masclista al nostre país.

Un treball laboriós en el qual estigueren ocupats gran part del matí i on hagueren d’aplicar molts dels coneixements que han anat adquirint al llarg de l’any. Per tal de fer l’acte més realista, a cadascuna de les 50 xiques que participaren en la jornada se li va adjudicar un cas real de violència de gènere, on la víctima havia sigut greument maltractada i assassinada.

A les onze menys quart, els alumnes eixien al patí per a presenciar la performance. Amb les màscares ficades per amagar les marques de violència de gènere, començava la desfilada sota la música i l’expectació dels seus companys de centre.

Una vegada arribaren al lloc on s’havien de concentrar, una a una es van anar llevant les màscares per tal de fer un efecte dominó. Amb els rostres marcats per la violència masclista al descobert, es va llegir un manifest per megafonia que advocava per un futur amb l’eliminació d’este mal que impregna la nostra societat.

A més d’este acte tan visual, també es varen fer tallers solidaris com tatuatges de henna, perruqueria, tractaments de parafina o la venda de llaços morats i menjar per tal de recol·lectar diners per a la fundació Proyecto Vivir. Una entitat sense finalitats de lucre que lluita pel desenvolupament, l’emancipació i l’empoderament de la dona. La quantitat que es va aconseguir recollir ronda els 520 euros.

La implicació del professorat en este tipus d’iniciatives és fonamental, tant en l’organització de l’acte com en l’ajuda directa als diferents tallers que es desenvoluparen durant el matí.

Una setmana que serveix per a donar visibilitat a este problema i que ajuda a conscienciar a l’alumnat sobre este mal que resideix al cor de la societat.

Simple Share Buttons