MATINAL MOTERA

redaccio
Added by 06/07/2017

Un any més arribava la matinal motera. Esta cita dels amants de les motocicletes es un dels esdeveniments mes participatius i multitudinaris dels que s’organitzen durant l’any a La Pobla. Des de les primeres hores del matí la coberta del mercat i el parc es van convertir en territori moter al 100%. El soroll característic dels vehicles de dos rodes i amb elles les ganes de festa que portaven els moters es van convertir els protagonistes. Este esdeveniment és tot un espectacle de motor que va convertir el centre del poble en un gegant museu de la moto a l’aire lliure amb motos de totes les èpoques, mides, cilindrades, colors i estils. L’organització anava a càrrec dels integrants de l’assocació «Moteros del Turia», per a este grup de fanàtics de les motos esta matinal és el dia més especial de l’any, ja que gràcies al seu treball i esforç s’aconsegueix que esta matinal i La Pobla tinguen una bona fama.

Tant els participants de la matinal, com aquells que es van acostar fins al parc a d’espectadors van poder admirar una col·lecció de motos que es contaven per centenars. Part de les mirades anaven per a les motos més clàssiques, una exposició amb les mítiques Bultaco, Mobylette i , per descomptat, la Vespa. Però a banda de les motos clàssiques, les d’exposició, el museu motociclista era encara molt més gran. Motos amb les quals poder eixir a carretera amb totes les comoditats possibles fent de la seua conducció tota una experiència. Amb les motos aparcades, els amos es trobaven a cobert, baix del mercat, esmorzant, donant bon compte d’allò que fa a esta matinal especial, la qualitat del seu esmorzar, un motiu que junt amb la festa i la germanor motera fa que anys darrer any la gent de fora ens visite.

Un altre punt a destacar són les diverses tendes amb productes moters, punt a on poder trobar algun xicotet detall per si encara no s’havia arribat fins a la matinal amb tot el necessari. I amb tot el món ja esmorzat arribava un dels actes més esperats, totes les mirades a l’escenari per a repartir els premis als inscrits en la matinal. Per a estar premiat s’havia de complir algun requisit especial. Els premis foren per al moter més major, el més jove, la motera més jove, la motera amb més cilindrada, la moto més antiga, la més nova, per als inscrits més joves, el de més lluny i per al moter o motera amb més edat.

I amb els premis a les mans dels guanyadors arribava el moment que tots estaven esperant, la ruta pels carrers del poble amb les motos. Una ruta que portaria als moters a fer dos parades a dos locals col·laboradors per a refrescar el matí dels 800 participants d’esta festa. Una ruta que ompli els carrers de soroll i ambient. Vore passar la comitiva es tot un espectacle que nomes es pot admirar a un dia com este.

I per a finalitzar el dia un sorteig de regals aportats per diferents comerços de col·laboradors del Moto-Club «Moteros del Turia»

Simple Share Buttons