MOSTRA ESCÈNICA

redaccio
Added by 11/06/2018

Dilluns es presentava una nova edició de la Mostra Escènica Infantil i Juvenil. Una nostra escènica que amb la d’enguany arriba a la seua dissetena edició. Dins de la programació els diferents grups de Kasiopea Teatre i l’EMAE seran molt protagonistes d’este esdeveniment cultural que vol apropar les arts escèniques al agent, especialment als més joves. L’extensa programació i la presentació de la mostra va córrer a càrrec dels representants de les entitats culturals i les autoritats, minuts abans de la primera obra.

Una mostra escènica que presenta mes d’una setmana de programació amb un extens ventall de grups, que va des de les obres a l’auditori fins al teatre inclusiu i obres al carrer

La mostra donava inici de vesprada, i les primeres a ocupar l’escenari foren les alumnes de dansa espanyola.

Els alumnes del col·legi Verge del Fonament de Benissanó arribaven amb “Alicia en el País de las Emociones”. Els benissaners interpretaren un dels més bells contes de la literatura universal, una història plena d’aventures, emoció i algun toc de novel·la d’amor, humor i comèdia.

Més dansa a càrrec de les alumnes més menudes de la vesprada amb el grup de l’Emae I3

I la vesprada finalitzava amb el grup «ASDISP EMAE», amb la representació «El bar», una obra desenfada plena de rialles a càrrec dels alumnes més especials de l’escola de teatre.

La mostra continuava dimarts al matí amb un pati de butaques ple de gom a gom d’escolars, per a gaudir d’un grup clàssic a la mostra, els alcoians de «Faula teatre» i el seu teatre inclusiu

L’obra que interpretaren era «Colors» una manera d’expressar la sua visió del món i la manera amb la qual els agradaria que fora la realitat.

I de «Colors» al mati a «Cuantos contados con cuidado y buen trato» a la cvesprada, moment per a una altra companyia valenciana, en este cas «teatro Reforma» d’Alzira, una companyia que esta classificada com a terapeutes del joc i l’art i que volia aproximar el teatre als més menuts a traves de la participació i de la interacció amb ells, inclús dalt de l’escenari.

I dimecres de mati teatre reforma continuava amb una segona obra, també de teatre infantil, però en este cas per a un poc més majors que dilluns. Amb el pati de butaces ple d’escolars s’interpretava «Palabrilandia». Una divertida obra on els dos personatges arriben fins a La Pobla des d’un pais imaginaria «Palabrilandia» per a ensenyar als xiquets l’amor i el cuidat per les paraules a treves de l’humos.

I més enllà del teatre i de l’auditori de la casa de la Cultura la mostra escènica va tindre un espai reservat per a la dansa. Va ser el centre social i de la mà de Valencia Dancing Forward. Els alumnes de primer d’Eso de Sant Rafael i Sant Josep, visqueren un matí d’aproximació i sensibilització a la dansa.

Un matí de protagonisme de la dansa, de la mà d’un dels projectes de artístics més ambiciosos del panorama valencià de les arts escèniques.

I a la vesprada tota l’atenció tornava a la casa de la Cultura amb dos representacions, una carrec dels alumnes del col.legi Sant Rafael que es deia «El menjacarrers» i una altre per part del grup «Teatreenbena» de Benaguasil amb el títol « A traves de la tele»

Els alumnes del col·legi Sant Rafael van pujar a l’escenari per a fer un dels seus primer contactes amb les arts escèniques. Són alumnes de 5 anys i amb esta interpretació completaven la formació que els mestres els donen al centre

Una curta, però divertida obra que va fer les delícies dels pares que estaven al pati de butaques.

I dels alumnes del Sant Rafael als benaguasilers de «Teatreenbena» amb una obra plena d’humor que feia una historia boja amb improvisacions per part dels alumnes

Una obra amb artistes juvenils per baixar el teló de dimecres en la dissetena mostra escènica.

Simple Share Buttons