PLA IGUALTAT

redaccio
Added by 29/11/2016

L’Ajuntament de la Pobla de Vallbona va presentar este dimarts el projecte per elaborar un Pla Municipal d’Igualtat, una iniciativa que es marca com a objectiu estudiar les situacions de desigualtat de gènere que es produeixen al municipi i poder actuar per reduir-les. Es tracta d’un estudi que abastarà la situació general de tota la localitat.
Tal com es va explicar a la presentació de la Casa Gran, en una primera fase, el pla analitzarà la situació de la igualtat a l’Ajuntament. Al mateix temps, el pla contempla l’avaluació de la situació a tot el municipi, el que suposarà iniciar un procés de participació ciutadana. Dins el pla d’igualtat es mantindran reunions amb representants veïnals, associacions i trobades sectorials per a conéixer la percepció de la igualtat que es té a la localitat.
El Pla Municipal d’Igualtat estarà finalitzat el mes d’abril i marcarà una sèrie de mesures d’actuació per a revertir esta situació de desigualtat. Entre les primeres actuacions, s’impartirà formació per als funcionaris, policies i la comunitat escolar en esta línia, per tal de millorar el tracte igualitari i l’ús d’un llenguatge no sexista en l’administració.
El Pla tindrà un període de vigència de 4 anys, des de 2017 fins a 2021 i des de l’equip de govern es vol que siga transversal, pel que a la seua tramitació es donarà participació a tots els partits polítics. Una vegada finalitzat, el document se sotmetrà a la votació del plenari per a formar part del programa d’actuacions municipal.
El Pla Municipal d’Igualtat 2107-2021 l’elaborarà una empresa especialitzada, i comptarà amb la participació un equip pluridisciplinari de politòlegs, sociòlegs i agents d’igualtat.

Simple Share Buttons