PRESENTACIÓ BANC DE TERRES

redaccio
Added by 05/03/2018

El banc de terres de La Pobla va viure a la casa gran la seua presentació en societat. Este projecte mediambiental que busca ficar en contacte a propietaris de terres amb les persones que estan interessades a cultivar-les és una iniciativa de l’ajuntament de La Pobla i la Diputació de València, i pel cas que respecta a La Pobla és el municipi al qual més terres s’han cedit per al seu cultiu, un total de 43 parcel·les. Amb el banc de terres es busca solucionar l’abandó de les terres i amb això millorar la qualitat del paisatge, disminuir el risc d’incendi i crear noves oportunitats d’ocupació.

La Diputació de València, com a impulsora del projecte i entitat que ajuda als ajuntaments en la creació i desenrotllament dels bancs de terres va estar també present a l’acte per mitjà del seu diputat de medi ambient Josep Vicent Bort.

El banc de terres és un projecte que més enllà del seu impacte paisatgístic o ocupacional, apropa a generacions diferents, per una banda la gent major que cedeix la terra, i per l’altra, la gent jove que s’acosta al món de l’agricultura buscant terres per a treballar.

Un bon exemple són Lluis i Pedro, ells formen part del banc de terres. Luis és una dels propietaris que ha cedit les seues terres per a què les treballen terceres persones, mentres que Pedro està treballant ja terres que li han sigut cedides.

A l’acte assistí una delegació d’àmbit europeu, els membres del projecte BOND. Eren representants de Grècia, Portugal, Txèquia, Romània, Bòsnia o Irlanda. Ells eren integrants d’un grup que vol conéixer de prop l’experiència de diferents projectes agraris europeus que pretenen reivindicar l’agricultura sostenible i la creació d’estructures col·laboratives. L’objectiu del projecte agrari europeu BOND és reconéixer el paper fonamental de les agricultores i agricultors en el desenvolupament sostenible del sector agrícola a Europa, i també la importància que té la seua organització. La bona acollida del banc de terres a La Pobla els ha fet ficar les seues mirades en nosaltres, i assistiren a la casa gran per a conéixer de prop com esta siguen l’experiència, i consultar tots els dubtes possibles.

Amb una foto de família finalitzava el mati del banc de terres a la casa gran.

Simple Share Buttons