PRESENTACIÓ FALLA DE L’HORT

redaccio
Added by 02/01/2018

La primera de les exaltacions corresponents a les comissions falleres de La Pobla, arribava amb l’acte, de la falla plaça de l’hort.
La desfilada per la passarel·la l’obria l’estendard de la comissió seguit dels presidents honorífics i el president de la falla, Maties Garcia.
La junta jove de la comissió pujaven a l’escenari per a obrir el pas a dos dels protagonistes de la vesprada, Cloe Chilet i Aleixandre, ella és la fallera major infantil de la falla plaça de l’hort per a 2018, que arribava acompanyada del que és el president infantil, Ferran Gimeno i Gasent.

Els dos en mig de l’escenari van ser els encarregats de donar la benvinguda als menuts de la falla que formen la seua cort d’honor.
De la mateixa manera que amb els més xicotets ocorria amb els adults. Els primers a rebre els aplaudiments del públic van ser els membres de la junta directiva, que van obrir el camí la màxima representant de la comissió més veterana de La Pobla, Beatriz Gallart i Sanfelix, Fallera major de la falla plaça de l’hort per a 2018.

Amb la companyia del president, va rebre a totes les parelles que formen a la cort d’honor d’enguany.
Amb les corts d’honor dalt de l’escenari només quedava esperar per a que s’obriren les cortines i es fera la llum per a poder admirar la recreació de la façana del mercat de Colon, una faça en la qual presidien l’acte Ferra, Cloe i Bea.
Imposició de l’escarapel·la a Ferran per a ser nomenat com a president infantil, i amb ella ja estrenava el càrrec amb unes paraules per al públic.

Arribava el moment per al nomenament de Cloe, el president Maties li feia la imposició de la banda i ja amb ella Cloe obria el regnat amb un discurs.

I l’última dels tres representants a la qual li va ser imposat l’element distintiu que li acredita al seu càrrec va ser Bea. Se li va fer de mans del president la imposició de la banda i una vegada ja la lluia juntament amb el seu vestit va fer un discurs per a la comissió

I com a tot acte faller moment imprescindible el dels mantenidors. Tant els mantenidors infantils, que eren amics de Cloe i Ferran, com els mantenidors infantils, els amics de Bea.

Les falleres majors de La Pobla, Alexandra Pitarch i Estela Saiz van fer la seua primera aparició a l’acte per afer entrega al faller Sebastià Marí del bunyol d’or amb fulles de llorer i brillants atorgat per Junta Central Fallera de València.
Arribava el moment dels discursos per part de les autoritats festives i polítiques. El primer torn va ser per al president de la falla plaça de l’hort, Maties Garcia.

Seguidament a Maties agafava el torn de paraula el president executiu de junta local, Fanr Esteban.

I tancava les discursos el president nat de la junta local i alcalde de La Pobla, Josep Vincet Garcia

Els col·lectius fallers del poble, els festers del barri de Sant Josep i els clavaris de la verge del rosari també participaren de l’acte. Tancaven la desfilada per la passarel·la la resta de comissions falleres de La Pobla i les corts d’honor i falleres majors del poble, Alexandra Pitarch i Estela Saiz.
Amb l’himne valencià es tancava el primer capitol de presentacions de les comissions falleres per a 2018 fins al 13 de gener quan serà el torn per a la falla plaça Sant Jaume.

Simple Share Buttons