PRÈVIA 9 D’OCTUBRE

redaccio
Added by 05/10/2017

Per segon any consecutiu el dia gran dels valencians, el 9 d’octubre es celebrarà en La Pobla durant diversos dies. Després de l’experiència de l’any passat en la que centenars de persones gaudiren de la fira, el mercat i el camp de justes medievals, enguany s’ha tornat a preparar una nova recreació històrica que transportarà els nostres carrers, i als seus visitants, a les típiques celebracions medievals. Tres dies en els quals penons i estendards vestiran de colors les vies més cèntriques de la població i on les mercaderies, els aromes dels menjars, les herbes i el vestuari dels actors crearan un ambient festiu medieval que convida a passar uns dies al carrer festejant la data del 9 d’octubre.
Són innumerables les activitats que tindran lloc des de les 17:00 de la vesprada del dissabte 7 d’octubre fins les 10 de la nit del dilluns 9 i d’elles podran gaudir majors i menuts.
Un dels punts més destacables serà la gran desfilada medieval del dissabte a les 17:30 de la vesprada en la que participaran cavallers, arquers, soldats, bufons, joglars, falconers i musics de la cort reial per a donar per inaugurats els dies de festa. Un dels punts de trobada més importants serà el mercat i les cantines medievals lloc per a compra i assaborir els millors productes arribats des dels punts més remots del regne. I totes les nits el foc serà protagonista amb diferents espectacles. I un any més el camp de justes serà el gran lloc de reunió dels espectacles més vistosos i que més agradaren l’any passat, allí combatran els cavallers de la cort reial i també vorem els més preparats arquers del regne fer les seues exhibicions, no faltarà, per a la vesprada del nou d’Octubre, el gran torneig medieval. Espectacles d’esgrima, falconers reials i el nomenament als xiquets i xiquetes com a cavallers d’honor de la cort seran alguns dels espectacles dels quals es podrà gaudir durant els tres dies que el recinte medieval estarà obert al públic. I un dels punts àlgids arribarà el 9 d’octubre de matí amb gran desfilada d’entrada de Jaume I i Na Violant d’Hongria amb tot el seu seguici de cavallers, soldats, arquers, joglars i músics que arribaran al camp de justes per a fer publica lectura de la carta pobla a un acte institucional amb les autoritats.

Simple Share Buttons