PUCES I PAPARRES

redaccio
Added by 16/05/2018

En la arribada de la calor, cal prestar especial atenció en les nostres mascotes. La primavera és l’època de l’any en que els animials es veuen més afectats pels paràsits externs com són les puces i les paparres. La temperatura i l’humetat son els principals factors que fomentenl’aparició d’estos paràsits.

La puça és el principal problema en dermatologia veterinària. Es tracta d’un insecte obscur d’un mil·límetre de llarg que posa al voltant de 45 ous al dia. La seua picaduraprovoca una picor molt forta. Els animals es rasquen de forma excessiva fins a llastimar-se la pell. Açò pot provocar la caiguda del pèl, enrogiment, crostes, entre d’altres.

D’altra banda, la paparra dels gossos es solen trobar a les orelles, el coll, al ventre i entre les potes. Ésta provoca lessions en la pell, irritació. També pot arribar a produïr infeccions importants i transmitre malalties als animals i les persones.

El tractament per a previndre estos paràsits se li deu aplicar a les mascotes i al medi on menegen, per a que este estiga completament desinfectat. A més, és convenient llavar els animals amb productes contra les puces i les paparres, posar-los la pipeta o amb collars anti parasits.

És important acudir amb les mascotes al veterinari per fer-los una revisió mèdica cada 3 mesos i poder descartar si hi ha presència d’ous o larves. Cal previndre també les malalties com la leishmaniosi o la filariosis, les quals són provocades per altres paràsits. I en estes dates de calor, convé dutxar una vegada al mes a les mascotes amb xampús adequats, per a conservar el seu sistema immunològic.

Simple Share Buttons