REPORTATGE INSTAL·LACIONS ESPORTIVES

redaccio
Added by 22/06/2017

El teixit esportiu de La Pobla creix dia a dia, i són multitud les opcions per les quals es pot triar a l’hora de practicar esports. Cada curs esportiu naixen nous clubs o escoles des dels quals poder estar vinculat al món de l’esport.

Hui ens n’anem de recorregut pel poble, per a saber quins són les principals instal·lacions esportives i quines escoles o clubs desenvolupen alli la seues activitats.

Comencem per la coberta del mercat, lloc d’entrenaments del club de patinatge. Este espai s’habilita diversos dies a la setmana, per a que les patinadores puguen desenvolupar les classes i és ací també el lloc de celebració dels festivals que s’organitzen durant l’any. Durant alguns dies a la setmana este cèntric punt de trobada del poble es converteix en una pista de patinatge. Amb diversos entrenaments a la setmana el club esta dividit per nivells. Des de les xiquetes més inexpertes, les que encara tenen dificultats per mantenir-se en peu amb patins, fins a les de nivell més expert. Però per damunt de la perícia amb les rodes als peus estan les ganes per patinar, per progressar com a esportistes i per gaudir d’un esport que elles han convertit en la seua passió.

I del Mercat marxem camí a la principal zona esportiva del poble. Ens traslladem de camí al pavelló poliesportiu, el centre aquàtic de l’Argila i la ciutat esportiva, un dels centres neuràlgics de l’esport de La Pobla.

Primer entrem al pavelló, ací fan la seua vida diverses escoles i clubs, un dels més nombrosos es l’escola de basquet que amb quasi trenta anys de vida l’escola de basquet de La Pobla és una de les més nombroses del poble. Amb 120 alumnes, 95 xics i 25 xiques, i 9 equips repartits entre l’escola i el club són els encarregats de canalitzar la passió pel basquet entre els poblans.

Però el basquet no esta a soles, també trobem al club de karate, una entitat amb 35 anys de vida i molt de recorregut per diverses instal·lacions del poble , tota una escola de campions autonòmics, nacionals i internacional.

I uns altres amb menys anys a l’esquena però amb molta activitat són els xiquets i mestres del club i escola de tenis taula. Un projecte esportiu que va començar fa 7 anys que amb el pas dels temps s’ha consolidat. L’escola esta a hores d’ara en ple estat d’ebullició. El club va acostar este esport a les escoles i això ha donat els seus fruits. 15 joves alumnes que practiquen este esport dos dies per setmana

Però la família esportiva del pavelló encara és més gran, també conviuen allí les escoles de hip-hop i la de gimnàstica rítmica.

El hip-hop, com qualsevol estil de ball es pot practicar d’igual manera per xics i per xiques i tots els grups de ball de l’escola són mixtos. Una bona manera de començar des de menuts a ensenyar-los a créixer, a expressar-se i a superar-se sense distinció de genere. Amb el ball com a excusa per als alumnes de l’escola el Hip-hop este estil musicals és una forma de vida. Pero també es una manera de practicar esport, de cuidar la salut i d’augmentar la seua socialització mer mig de la musica.

I un dels esports clàssics és la gimnàstica rítmica una família esportiva que s’ocupa de formar a quasi un centenar d’alumnes, i que amb els entrenaments, els festivals i les competicions en les quals participen demostren dia a dia que el limit i la superació els fica cada alumne. El club que actualment es fa càrrec de la preparació de les alumnes de la Pobla és el club Casablanca. Tenen l’escola, que és l’apartat que es dedica a formar a les alumnes més joves i el club, que és a on les alumnes que ja entren en competicions oficials entrenen per a poder arribar als mes alts objectius possibles.

Però fora del pavelló l’esport continua. Al costat tenim, per una banda les pistes de tenis per als amants de la raqueta…i enfront el centre l’argila, lloc a on es pot practicar des de la natació fins a les més variades classes dirigides o passar la vesprada dins del gimnàs.

I del carrer València ens anem a l’altra gran zona esportiva de La Pobla, el Mas de Tous. A la parcel·la P3 trobem a l’escola més jove de La Pobla , la del tir amb arc Calderona. Un club i escola que estan pegant els seus primers passos de vida i que fan d’esta parcel·la el seu lloc d’entraments.

I al costat de tir amb arc es troba l’actual camp de futbol, el del Mas de Tous. Alli podem trobar al complet a la família del Vallbonense al complet. Una família nombrosa, de fet, són l’escola esportiva del municipi més nombrosa i per la part que correspon al futbol 8 integra a 13 equips des de la categoria Querubí fins als alevins. A tots estos s’ha de sumar els que ja practiquen futbol onze contra onze fins arribar a l’equip amateur.

I al costat la pista ciclista, lloc de cita per a corredors, patinadors i ciclistes per igual, i que ara també acull a la recentment impulsada escola de ciclisme.

I de tornada al centre urbà acabem en el trinquet, llar de la pilota valenciana. Ací els aficionats al nostre esport tenen el lloc ideal per entrenar i competir durant la temporada. Espai esportiu que per també per als més joves, que a traves de l’escola aspira a formar a futures figures de la pilota. Un espai històric que els dilluns acull als aficionats en les partides de professionals que es disputen.

Estes són els epicentres de l’esport de La Pobla i els principals clubs i escoles que des d’estos llocs promocionen els seus esports. Nomes en acudir i informar-se podran saber les condicions per a poder formar part d’estos clubs i escoles i així poder formar part de l’extens moviment esportiu de La Pobla.

Simple Share Buttons