RESTAURACIÓ ESTELS FUNERARIS

redaccio
Added by 13/04/2018

Les dependències de la casa gran estan acollint una restauració arqueològica molt especial, es tracta de dos lapides del cementeri primitiu que va existir en La Pobla al costat de l’església de Sant Jaume, dos peces més conegudes com a esteles funeràries i que estan datades del segle XIV. Uns treballs de restauració després de que estos dos elements es trobaren en estat d’abandonament dins de la mateixa casa gran.

Una recuperació del patrimoni arqueològic que permet tindre, molts segles després, dos peces d’origen fundacional en tot el seu esplendor.

S’han restaurat un total de dos peces d’origen funerari. Una d’elles és de més qualitat, ja que es tracta d’un estel de pedra de siller, i l’altra de pedra de tova. La restauració ha consistit principalment en netejar els estels de fang i humitat i consolidar la neteja amb diferents fungicides per a que les dos pedres no patisquen el pas del temps

Els treballs de restauració han durat una setmana. Una feina destinadaa que estes dos làpides de l’original cementeri de La Pobla quedaran exposades a la casa gran, per a què tots els que visiten el museu etnològic puguen admirar-les, tal com van ser ficades fa més de 500 anys.

Simple Share Buttons