RESULTATS INVERSIONS PARTICIPATIVES

redaccio
Added by 09/03/2018

Ja tenim els resultats de la consulta urbana d’Inversions Participatives 2018. Una partida d’Inversions Participatives de 200.000 euros en la que els ciutadans decidixen en que volen gastar-la. Divendres es tancava el termini per votar les propostes i dilluns, a la Casa Gran, es presentaven els resultats de les votacions. Este any ha habut més participació que l’any passat, tant en els tallers i en la fase de propostes com en les votacions.

El càlcul per fer el repartiment dels 200.000 euros s’ha realitzat en funció de l’IBI urbà que aporta cadascuna de les 7 zones en les que s’ha dividit el municipi. Al nucli urba, amb un total de 85.000 euros, han eixit seleccionades les propostes d’Ampliar i millorar vorereres al C/Cid per a la zona Nord-oest, la Remodelació del C/St Sebastià per a la zona Nord-est i la Modernització de la planta baixa el Centre Social per a la zona sud.

Les urbanitzacions, amb un pressupost 115.000 euros i dividides per zones geogràfiques, també han escollit les seues propostes. A la zona nord s’ha votat la proposta d’Ampliació d’aceres per evitar impediments a minusvàlids, a la zona est la Construcció d’un parc biosaludable, a la zona oest la creació d’un Itinerari peatonal i jardí i a la zona sud la proposta destacada ha estat la creació d’un carril bici des de la Pobla fins al parc fluvial del riu Túria.

El procés de consulta a la ciutadania va començar en desembre i han estat 5 les fases en que s’ha realitzat. Primer es van reunir els veïns per zones i van presentar les propostes, després es va estudiar la viabilitat de cadascuna i es seleccionaren les que complien amb els requisits i per últim es va votar, tant de forma telemática com precencial.

El vot ha estat repartit quasi per igual entre homes i dones. Les persones que més han participat són aquelles que comprenen les edats de entre 36 i 65 anys. A més, un 34% dels vots són dels veïns del nucli urbà i el 30,5% dels que veïns de la Conarda. La resta de vots han estat repartits en les diferents zones del municipi. Per una altra part, cal destacar que la participació ha sigut majoritariament via online.

Des de l’Ajuntament estan molt contents amb el procés i el valoren de manera positiva.

El procés encara no ha finalitzat i és que ara cal posar en marxa les 7 propostes seleccionades. A la web de participació ciutadana de la Pobla de Vallbona s’ha creat un espai on es publicarà la informació relativa a les actuacions derivades de les Inversions Participatives i la situació en la que es troben

Inici

Simple Share Buttons