RETOLACIÓ EN VALENCIÀ

redaccio
Added by 02/11/2017

El foment del valencià és una prioritat i una responsabilitat de tothom, i les administracions tenen un paper fonamental per promoure-la.

Amb este motiu, el passat dimarts es feia una reunió al plenari de l’Ajuntament amb els comerciants del municipi. Es presentava una campanya que posava a l’abast de tot comerciant, rètols perquè els negocis parlen en valencià.

La Diputació de València des de la Unitat de normalització lingüística, ha sigut l’encarregada de posar els dissenys a disposició de l’oficina de promoció del valencià dels Ajuntaments, per tal que es puga fer una difusió a tot el teixit comercial del poble.

Es tracta d’una campanya que intenta relacionar la qualitat del comerç de proximitat amb la qualitat de la nostra llengua, i que el fet que en un local t’atenguen en valencià siga un punt a favor, d’atracció per al client.

La campanya Retolar en valencià, senyals d’identitat ofereix una caixa que inclou 7 plaques adhesives, on posa «Magatzem», «Prohibit fumar», «Privat», «Lavabos», «Hòmens», «Dones», «Adaptat», «WI-FI debades», una altra amb les inscripcions «obert – tancat» i l’horari; i els adhesius a doble cara d’«Espenteu – Estireu» i «Endavant, l’atenem en valencià».

Una retolació que ha sigut ben acollida per part dels comerciants del municipi, per la seua utilitat i el seu disseny, a més de contribuir en la normalització de la nostra llengua.

Una forma d’incentivar la llengua i un pas més en la incorporació del valencià al nostre dia a dia.

Simple Share Buttons