SOPAR BANC D’ALIMENTS

redaccio
Added by 04/06/2018

Divendres els presidents dels Bancs d’Aliments de cada província d’Espanya es reunien al parc Benjamín March per a gaudir d’un sopar i una nit plena de folklore valencià, amb commemoració del XXIII congres nacional de banc d’aliments, un congres inaugurat per la reina emèrita i que segons el mateix banc d’aliments, s’ha compromés a visitar el nostre poble abans de Nadal. Aquesta celebració incloïa un passacarrer de fallers i falleres, acompanyats per la música de la Banda de la Corporació de la Pobla, una sessió de ball per part del grup de Balls Tradicionals i el plat fort de la nit: la cremà d’una falla.

L’acte commemorava l’últim Congrés del Banc d’Aliments, celebrat a València ciutat la passada setmana. Amb aquesta raó, Jaume Serra ha decidit organitzar una nit fallera per celebrar la cloenda i per apropar una xicoteta part de València a la resta d’Espanya. L’acte començava a les portes del Ajuntament de la Pobla amb una cercavila fallera, un ambient al mes de maig més tipic de la setmana fallera.

Seguidament, el grup de Danses Tradicionals oferia el seu espectacle de balls valencians al parc, uns balls que acapararen les mirades d’aquells de fora de la nostra terra que mai els havien vist.

I en finalitzar els balls tots a sopar, i que millor manera que fer-ho amb el plat valencià per excel·lència, la paella. Un total de 6 paelles perquè els assistents soparen de la millor manera possible. Després de sopar l’associació pirotècnica “Amics del coet» organitzaren una passejada de coets per a donar inici a la cremà del monument faller, un monument plantat a gràcies a les aportacions de totes les comissions falleres del poble . La gent gaudia d’un acte que creien que no podrien vore fins al proxim mes de març.

Un acte multitudinari que mostrava les tradicons valencianes i que feren gaudir a valencians i forasters.

Simple Share Buttons