TALLER ECOLÒGIC «EL CAMPÉS»

redaccio
Added by 02/11/2017

El col·legi «El campes» va vore com la seua rutina es veia alterada el dijous 26. Les classes de matemàtiques, llengua o qualsevol altra matèria van ser substituïdes per uns moments per a una didàctica classe sobre consum i coneixements d’agricultura i productes ecològics i respecte al medi ambient. Una activitat impulsada per la Diputació de València, va assistir la diputada de benestar social, Mercedes Berenguer, la unió de llauradors, que va estar representades pel seu secertari general, Ramon Mampel, i l’Ajuntament de La Pobla, en la seua representació assistiren Javier Descalzo, Regina Llavata i Josep Vicent Garcia.
La primera parada fou a la classe de quart de primaria. Allí el protagonisme començava a ser per a la gallina «Ecolina». «Ecolina» és una gallina que viu a la seua granja i es perd en el bosc, en el camí de tornada es troba amb camps plens de pesticides, que li impedeixen menjar, horts amb plantacions de transgènics i una granja on les gallines viuen en gàbies. La gallina «Ecolina» és una historia que vol mentalitzar als xiquets sobre el consum de productes més naturals i ecològics.

Una classe teòrica sobre bons costum d’alimentació enfocada als més menuts de la casa. Ells representen el canvi generacional cap a un món més verd i sostenible.

Esta campanya de conscienciació infantil estava organitzada per la Diputació de València. Amb estes visites a les classes es vol que cada vegada més els xiquets opten per reconéixer i demandar productes més naturals.

La gallina «Ecolina» també compta amb el suport de la unió de llauradors, per ells és fonamental acostar-se als xiquets, ja que conscienciant-los a ells serà més fàcil canviar els hàbits i costums dels adults.

Un matí diferent per a l’alumnat que van conéixer a la gallina «Ecolina» a través de la seua aventura per a tornar a la granja. Una història que els parlava de respecte a la natura i al medi ambient

Amb este tipus d’iniciatives s’introdueix, fora de les classes habituals, el respecte al medi ambient per part de qui seran els encarregats de protegir-lo al dia de dema.

Un dia per a que juntament amb les matemàtiques, llengua, plàstica o coneixement del medi els alumnes del col·legi «El campes» aprengueren una lliçó que el puga valdre de per vida. Però va ser una lliçó impartida mitjant lea diversió i els jocs.

Poder instaurar una alimentació de proximitat, fomentar la recuperació de productes autòctons i crear la mentalitat que amb cultius més sostenibles es pot fer un món més sostenible, això es la finalitat de la gallina «Ecolina»

Però no tot va ser llegir un conte i aprendre tot allò que al llibre ficava, també se’ls va deixar als xiquets i xiquets deures per a casa. Tots s’emportaren una caixa i un plantó d’encisam, per que pogueren ells i els seus pares aconseguir cultivar un encisam ecològic a casa.

Simple Share Buttons