TALLER LLIBRETS POESIA FALLERA

redaccio
Added by 30/11/2017

La redacció dels llibrets fallers de les diferents comissions estan a hores d’ara en ple procés de redacció i edició, per tal d’estar preparats en uns mesos de cara a les festes falleres de 2018. Des de l’agència de promoció del Valencià de l’Ajuntament es va organitzar dissabte al matí un taller de poesia satírica per a llibrets de falla, de la ma de la fundació lletres falleres i de la unitat de normalització lingüística de la Diputació. Un taller que es desenvolupara en dos dies.

Una classe didàctica, la primera que es va celebrar en la qual es volia acostar als fallers participants al món de la poesia satírica. L’autèntic origen del llibret de la falla va lligat als versos que explicaven la composició del monument. El llibret de falla va nàixer amb una finalitat explicativa del cadafal plantat a la demarcació i l’ús de la poesia ha anat decaiguent amb el pas dels anys.

Este taller estava adreçat especialment a fallers, falleres i gent interessada en el món de les falles. L’objectiu final era conscienciar de que més enllà de la recopilació d’actes en forma d’anuari, dels anunciants que el financen que la poesia satírica torne a ser protagonista dels llibrets, tant en la relació i explicació dels monuments com en els versos a les falleres majors.

Simple Share Buttons