TIR I ARROSSEGAMENT

redaccio
Added by 06/07/2017

Les més tradicionals i antigues pràctiques esportives tots els anys estan presents a l’àmplia programació oferida per la setmana esportiva. Els membres de la penya la Ferradura organitzaren una tirada de tir i arrossegament a la zona esportiva de Sant Sebastià.

Principalment els participants foren tiradors locals, però també participaren altres vinguts des de molts pobles de la comarca de camp de Túria i de la Serrania, inclús participants de pobles de Castelló. Tradicionalment esta és una pràctica esportiva molt vinculada a les tasques agràries i els seus participants són llauradors, però la gent més jove que ho ha viscut en casa des de menuts continuen la tradició del tri i arrossegament.

Una tirada que va donar opció d’estar participant durant dos dies, dissabte i diumenge i que va tindre bona acollida de participació un any més, amb l’arribada de l’estiu esta es l’ultima oportunitat de fer competir a les haques en La Pobla fins passats els mesos més càlids. Per als participants, que a pesar de ser de cadascú d’un poble diferent, són tots coneguts esta prova són dos dies de germanor practicant la seua afició principal.

Abans de començar la competició s’ha d’enganxar l’haca al carro, carro que va carregat amb tots estos sacs, les haques depenent del seu pes queden inscrites a una categoria o una altra i depenent de la categoria el carro tindrà o menys pes. Estes haques són una raça diferent a la resta de cavalls que es coneixen.

Al mateix moment és un tractor l’encarregat de preparar el circuit. Després l’haca i el seu amo es col·loquen preparats en el punt d’eixida i es dona inici a la competició. És un gran esforç el que fan els tiradors sobre la pista, però mes encara el que fan els animals per tal d’aconseguir el millor temps.

Simple Share Buttons