“TORRÀ” JOVE

redaccio
Added by 09/07/2018

Els joves de La Pobla tenen a l’estiu una de les nits més esperades de l’any, el sopar de la torrà jove. Una nit de festa i bon sopar que porta celebrant-se molts anys, ja que la joventut poblana respon en multitud a cada convocatòria.

La regidoria de joventut i els quintos uniren esforços perquè quasi 240 participants gaudiren d’este esdeveniment que complimentava el sopar amb una festa posterior.

La quinta d’enguany es la del 2000, ells seran els encarregats de portar l’anda en les festes de la Mare de Deu al mes d’octubre. Una quinta amb moltes de ganes de treballar i passar-ho a una recta final d’un any per ells ple de festa, ja que a la tornada de les vacances d’estiu tindran molt prop la festa patronal.

Tal com el seu nom indica el protagonisme de la nit era per al sopar, car i embotit a la brasa per a que tots soparen de bona gana entre amics. Però el comboi de fer la foguera i esperar, cuinar-se cada grup el seu propi menú i la festa fins que el cos aguantara eren motius més que de sobra per a no faltar.

Però abans de la festa era moment de preparar de la millor manera possible el sopar. El primer pas era encendre el foc, un pas important, a disposició de cada un dels grups una muntanya de llenya per a poder cremar. Una vegada el foc feia el seu camí era ja hora només d’esperar a unes bones brases i amb elles carn a les graelles i en uns minuts a sopar.

Un sopar que per les hores que es feren entrava de molt bona gana i era el primer pas per agafar forces per a una llarga nit de festa.

Simple Share Buttons