VACANCES EN PAU

redaccio
Added by 23/04/2018

«Vacances en Pau», una xarrada que es celebrava el darrer dilluns a la Llar del Jubilat. La Regidoria d’Igualtat i Drets Civils junt amb la col.laboració de l’ ONG Sahara Lliure van ser els encarregats d’organitzar esta conferència plena de bona voluntat.

L’objectiu principal de l’exposició era difondre el programa «Vacances en Pau», el qual és un dels principals projectes de l’ONG. La inciativa es basa en que les families de la comarca acollisquen un xiquet o xiqueta d’entre 9 i 12 anys procedent del Sahara per a que passen l’estiu así.

El projecte es porta a terme a nivell estatal i du més de 20 anys en funcionament a la Comunitat Valenciana. L’ONG busca arribar a totes les families dels municipis proper. És per això que s’organitzen estes jornades.

Els menuts que venen són propis de Tinduf i es troben als campaments de refugiats saharauis. Mitjançant l’ONG Sahara lliure tenen la possibilitat de passar els mesos de juliol i agost en una família d’acollida.

Els veïns de la Pobla Mari Carmen i Francisco ja són família d’acollida. Portaven temps plantejant-se la idea de participar en el programa i finalment, ha sigut este any quan han decidit pegar un pas endavant i adintrar-se en esta experiència.

El programa no suposa ningun cost a les famílies més que fer-se càrrec d’alimentar al xiquet o xiqueta, vestir-lo amb roba apropiada i portar-lo al metge durant l’estada.

Una xarrada que servia per reflexionar sobre la situació per la que està passant el poble saharauí i per promoure el Programa d’acollida «Vacances en Pau». Per poder participar cal posar-se en contacte amb l’ONG.

Simple Share Buttons