XARRADA “EL VINCLE”

redaccio
Added by 09/03/2018

El vincle entre el maltracte animal, la violència de gènere i altres violències era el títol de la xarrada del divendres al Centre Social. Una proposta organitzada per l’Associació Cultural el Cercle i el Projecte animalista de La Pobla de Vallbona. El tema a tractar va ser sobre la relació que hi ha entre els diferents tipus de violències, considerant-ne unes com a indicadors d’altres.

Bàrbara va ser l’encarregada de presentar la xarrada. La ponència va estar a càrrec de la psicòloga i investigadora Lorena Manrique, qui va explicar i desenvolupar cadascun dels temes a tractar. També es va comptar amb l’asistència de Pedro Moratalla: agent de la policia local de Castelló i que treballa en la unitat de protecció del medi ambient i animal.

«El vincle» era el nucli de la xarrada. Esta paraula s’utilitza en totes les investigacions afins amb la temàtica i correspon a la relació que hi ha entre les diverses classes de violència, com és el matracte animal o la violència de gènere.

És la primera vegada que s’investiga sobre el vincle en Espanya. Esta investigació es du a terme des de la Universitat Jaume I de Castelló.

També es va parlar de la recient creació d’una coordinadora animalista a nivell autonòmic. Esta coordinadora engloba gran part d’associacions animalistes i entitats que treballen a favor dels drets dels animals. Des d’así, es preten que es modifiquen algunes normes relacionades amb el benestar animal.

Per una altra part, l’Associació Animalista aprofitava l’ocació per oferir als asistents les seues camisetes, xapes i fullets informatius.

Simple Share Buttons