XVIII GRAN FONS

redaccio
Added by 16/05/2018

El dissabte 5 de maig estava reservat per a la disputa de la dihuitena edició del gran fons de La Pobla, un dels esdeveniments esportius més importants del calendari esportiu de La Pobla de 2018. Esta edició del gran fons arribava integrada dins del calendari de carreres de la diputació de València i era la tercera carrera d’este circuit després de la mitja marató popular a la Vall de Segó, de Quartell, i la i la deu kilòmetres «Almogavers» d’Ontinyent. Majoria d’edat per al gran fons del nostre municipi que tornava al calendari de la Diputació després de no formar part d’ell des de 2015

Les portes de la casa de la Cultura foren el primer punt de trobada dels participants per a poder arreplegar els xips i els dorsals, juntament amb la borsa del corredor. Quasi 700 corredors es van citar per a completar un circuit de 15 kilòmetres trencacames a una única volta. A tots els esperava un dur recorregut de 15 kilòmetres que transcorrien per trams urbans en la seua majoria i una xicoteta part per camins pegats a l’horta, la majoria de tots ells per zones allunyades del nucli urbà. L’arc d’eixida i la meta es van situar a les portes de l’Ajuntament.

L’eixida estava marcada per a les sis i mitja de la vesprada, però l’ambient d’atletisme popular va omplir el carrer Colon des de molt abans. Els minuts previs eren els moments per a realitzar els exercissis d’escalfament, i també per a què els diferents equips participants immortalitzaren el seu pas per La Pobla amb fotos. El moment més esperat arribava a l’hora de l’eixida, amb tots per darrere de l’arc només quedava esperar que el rellotge arribara a les sis i mitja per tal de sentir el compte arrere i el tret d’eixida. Començava el gran fons i la columna humana de corredors s’estirava per a deixar una de les imatges més esperades de la vesprada, donava inici el gran fons.

El gran fons va estar dominat per un grup de dos corredors, Hassane Ahouchar i Luis Felix Martinez, ells van encapçalar la prova des del primer terç de la carrera on es van escapar i van anar obrint el pas del gran fons durant tot el circuit. Sense quasi distancia entre els dos, de fet van fer quasi tot el circuit junts fins als últims metres del recorregut. La part final de la carrera era de baixada, ja que el circuit donava un respir i la part final era tota de baixada. El corredor de l’equip GAES Running, Hassane Ahouchar creuava en solitari l’arc de meta, proclamant-se campió del dihuité gran fons amb un temps de 21:54

Només sis segons més tard creuava la meta Luis Felix Martinez, l’atleta del Carnicas serrano arribava a linia de meta amb un temps de 52:06

El podi de la general masculina el completava un altre corredor del carnicas serrano, Octavio Sanchis, que amb un temps de 53:08 finalitzava tercer.

Tant Luis Felix com Hassane destacaven la duresa del circuit, especialment la pujada de la Rascanya, però també van coincidir a l’hora d’opinar que La Pobla ofereix al corredor un circuit molt complet.

Pel que respecta a la classificació femenina la guanyadora va ser Maria Jose Cano, 58 minuts i 39 segons després de l’eixida l’atleta del Carnicas Serrano es procalamava com a vencedora femenina del gran fons de La Pobla.

A Mª Jose li va seguir en segon lloc Patricia Moltalvo, del Gaes Running que va entrar a meta amb un temps de 59:59.

De igual manera que els homes, Mª Jose i Patricia van destacar la dificultad del circuit del gran fons.

La classificació local masculina va tindre com a primer classificat a Vicent Valiente, membre de l’equip Gaes Running, que va tardar 57 minuts i 36 segons en finalitzar la prova.

I una hora, tres minuts i 4 segons després del tret d’eixida va creuar la meta Laura Castellano, ella va ser la primera classificada femenina local.

Per part del club d’atletisme de La Pobla els guanyadors van ser Francisco Contelles i Estrella Taroncher. Francisco Contelles va fer un temps d’una hora, quatre minuts i 59 segons, i Estrella va arribar a la meta amb una hora, setze minuts i 33 segons.

Una hora i 55 minuts després de l’eixida arribaven a la meta els últims corredors del gran fons, però abans d’anar tots cap a casa a descansar i recuperar forces es procedia a l’acte de lliurament de trofeus per part de les autoritats. L’alcalde, la regidora d’esports, juntament amb el president del club d’atletisme feien entrega als tres primers classificats de cada categoria dels premis corresponents. Així finalitzava una vesprada que va ser una festa de l’atletisme popular.

Simple Share Buttons